Björn Eriksson, 22
Sjuksköterskestudent

Frågan “vad ska du bli när du blir stor?” har för min del inte alltid varit självklar. Från det att jag var runt fem år har jag pendlat från att drömma om att bli sjuksköterska, till att ha högtflygande tankar om att bli pilot. Ytterligare senare ville jag bli journalist, och när jag sökte till gymnasiet tänkte jag att jag ville bli läkare.

Men liksom en pendel gör kom även jag tillbaka till utgångsläget, och någon gång där på gymnasiet, när jag kämpade med derivata och vågrörelselära, så bestämde jag mig: jag ska bli sjuksköterska!

Men främst så är det ju så att jag är student och det är det som den här bloggen handlar om. Tillsammans med 110 andra studenter kommer jag att lämna universitetet på våren 2014, som legitimerad sjuksköterska och med en Medicine kandidatexamen i baggaget.

Det är det jag kommer skriva om här, och jag hoppas att ni vill följa med på min resa genom tentaångest och parktikperioder, och kanske till och med en och annan CVK, mot den dagen jag får äran att nåla fast namnskylten med texten “Björn Eriksson, Leg. Sjuksköterska” på den vita tunikan från landstinget!

 

 

Nedan ser du mina fem senaste blogginlägg

[sil_rss:5:content:10]

 

 

<< tillbaka

 

Skriv en hälsning till björn!

Skriv din kommentar