Furuhöjden ny partner till SskWebben

furuhojden skylt

Furuhöjdens rehabiliteringshem ligger i Täby norr om Stockholm. De har sedan många år avtal med Stockholms Läns Landsting för rehabilitering efter akutsjukvård och rehabiliterar diagnoser inom ortopedi, thorax kirurgi och allmän kirurgi. Furuhöjden är också auktoriserade för vårdval gällande planerad rehabilitering inom neurologi, onkologi samt att de även fungerar som korttidsboende.

Samarbetet med Sveriges nätverk av Sjuksköterskor SskWebben.se löper över 12 månader och ger Furuhöjden Rehabiliteringshem en ständig närvaro i nätverket och även möjlighet till att finna just de Sjuksköterskor de söker till sin verksamhet.

– Känns extra bra att kunna presentera just Furuhöjden Rehabiliteringshem som partner då jag vet att det är en fantastisk bra arbetsplats med väldigt sund personalpolitik. Furuhöjden ger även nätverket en större bredd i sitt utbud av arbetsgivare och tillhörande arbetsplatser vilket gynnar våra medlemmar och besökande sjuksköterskor, säger Andreas Bader som grundade SskWebben.se 2011.

SskWebben är ett privatägt, oberoende, opolitiskt och kommersiellt drivet bolag som drivs med stora visioner gällande genuina och långsiktiga samarbeten som på ett eller annat sätt skall gynna vår medlem sjuksköterskan så mycket som möjligt. Allt i nätverket kommer alltid vara till förmån för medlemmen samt kostnadsfritt.

– Affärsidén bygger såklart på en attraktiv målgrupp och att hitta lösningar för kunder/ partners till förmån för deras verksamhet och våra medlemmars utveckling. Vi vänder oss i första hand till arbetsgivare och utbildningsinstanser för ökade karriärmöjligheter för våra sjuksköterskor, säger Andreas.

Presskontakt: Andreas Bader, VD andreas@sskwebben.se eller 070-777 46 60

Läs om Furuhöjden Rehabiliteringshem via denna länk http://sskwebben.se/karriar/arbetsgivare/furuhojden-rehabiliteringshem/

Just nu söker de sjuksköterskor för timanställning.

Attendo

attendo 138x98

Attendo AB partner sedan 2011-09-01
Attendo är Nordens ledande vård och omsorgsföretag och har verksamhet inom tre delar  äldreomsorg, omsorg till funktionshindrade och individ och familjeomsorg. De har 12 000 medarbetare i Sverige, Norge och Danmark.

Vi har världens bästa jobb!

Varför klagar ni alltid på er lön och arbetsbörda då?

Detta är ju såklart helt skilda saker vilket inte många tänker på. Man kan fortfarande tycka att man har världens bästa jobb och arbetar exakt med det man vill arbeta med. Antagligen så älskar sjuksköterskor människor, sociala möten, att omhänderta och troligtvis har en sjuksköterska empati,  är väldigt osjälvisk och serviceminded till tusen. Men detta skriver inte Aftonbladet om eller knappt ens Vårdfokus eller Dagens Medicin. Det är mycket roligare att skriva om bittra Ulla som hatar sin arbetsgivare och snart börjar jobba på ICA där man har samma lön.

Tyvärr finns det ett problem med detta som jag ser det och som skadar hela yrkeskåren. Alla vi som inte är sjuksköterskor samt den stora skara svenskar som inte har en aning om att en sjuksköterska har akademisk examen och har pluggat i minst 2 år oftast mer än 3 år på universitet finner det antagligen väldigt svårt att sympatisera med bittra Ulla som bara klagar.

-Fasen vad hon klagar den där Ulla! Sjuksköterskor tjänar ju skitbra jämfört med mig, säger Sven Svensson som har en svensk genomsnittlig lön på dryga 16-19 000 per månad före skatt.

Utöver denna negativa aura kring yrket så är de också tyvärr så att sjuksköterskor överlag älskar sitt yrke. Efter examen är de också så hungriga på att komma ut att de tar första bästa anställning och har den dagen inte så mycket fokus på inkomst då just den dagen är 19-21 000 kronor väldigt mycket jämfört med CSN bidrag.

– Jag vill ut och ta hand om människor, ut och visa vilka unika kunskaper jag har och jag vill rädda liv!

Som arbetsgivare är det inte svårt att utnyttja dessa fantastiska människor. Speciellt inte när allmänheten ändå tröttnat på bittra Ulla och media kommer ju bara rapportera om henne så arbetsgivaren behöver inte oroa sig för att någon skall uppmärksamma den väldigt utbildade, lojala och hårt slitande människoälskaren Eva som inte tvekar att stanna extra på jobbet, ta passet på julafton eller hålla gamla Agdas hand för att hon inte har någon familj som kan besöka henne.

Så länge jag är involverad i SskWebben så kommer jag försöka lyfta fram den hårt slitande sjuksköterskan samt yrkesgruppen som helhet. Lära Sveriges befolkning om vad det innebär att vara sjuksköterska och hur man blir sjuksköterska. Vad skiljer en undersköterska, sjuksköterska, distriktssköterska och barnmorska exempelvis.

”Jag trodde det var sjuksköterskor som körde runt mig i min rullstol i katakomberna”, sa en vän till mig. (Transportör)

Läs nedan lite svar från våra medlemmar som samtliga är sjuksköterskor och akademiker på frågan om varför  de ville bli sjuksköterska och vad som är det bästa med just yrke sjuksköterska?

(not. Ulla, Eva och Agda är fiktiva och påhittade namn från min sida)

Andreas Bader, VD 
andreas@sskwebben.se

 

 

Jag har alltid ända sedan jag lekte med dockor velat bli sjuksköterska. Känner en glädje att kunna hjälpa människor. man ger mycket men får också mycket tillbaka.

Monica
Leg.Sjuksköterska

 

Det bästa med att jobba som sjuksköterska är att du på ett vettigt sätt kan hjälpa andra på olika vis.Som sjuksköterska finns du där för att stötta, för att ge läkemedel som botar/lindrar, ger omvårdnad på olika sätt.

Sen får man så mycket tillbaka från patienterna.

Laila
Leg.Sjuksköterska

 

Det bästa med sjuksköterske arbetet för mej är att få hjälpa andra människor. Min spec utb är vård av äldre och jag arbetar inom hemsjukvården och att få känna den stora glädje de äldre känner när man gör hembesök kan jag leva på länge =o)

Maja
 Leg.Sjuksköterska

 

Det bästa med att arbeta som sjuksköterska tycker jag är att man känner att man gör något som hjälper andra människor som verkligen behöver det. Har alltid varit inställd på att arbeta inom vården. Min mormor, mamma är också inom vården och min dotter tar ssk examen i januari.

Rose-Marie
Leg.Sjuksköterska

 

Det bästa med att vara sjuksköterska är nog förmånen att få lindra. Lindra människors psysiska och fysiska lidande. Att få göra skillnad mellan ont och gott, mellan okunskap och förståelse… Att vara länken mellan läkare och patient och anhöriga. Att kunna påverka genom kommunikation och genom god omvårdnad.

Lotta
Leg.Sjuksköterska

 

Det som är bäst med jobbet som sjuksköterska att man  ständigt lär sig nya saker, det är flexibeltoch självständigt och jag kan känna stolthet för det jag gör och det jag gjort i 30 år.

Eva-Cajsa
Leg.Sjuksköterska

 

Det bästa med att vara sjuksköterska är möjligheten till förändring, patientnära relationer, stimulerande uppgifter. Goda kollegor. Efter några års yrkesarbetande som undersköterska var valet givet att göra MER, därför valde jag att bli sjuksköterska och har nyss startat min resa från novis till expert.

Marie
Leg.Sjuksköterska

 

Ett spännande yrke, där du ständigt utvecklas och ju mer du utvecklas desto mer kan du sätta dig in i nya situationer. Vilket innebär en ökad försåelse för individen och dess problem. Jag tycker om att hjälpa andra människor på alla sätt och vis, då känns detta yrke som en självklarhet.

Marita
Leg.Sjuksköterska

 

Varför blev jag sjuksköterska: har alltid fascinerats av vården, läste alla barnböcker om det som liten, Lasse Larsson åker ambulans, Nicke nyfiken bryter benet etc. Att jobba med nått annat fanns inte. Är otroligt nöjd med mitt yrkesval oc den trygghet givit mig genom mitt vuxna liv. Att alltid behövas var man är, att få jobba med nått viktigt, alla människor man mött och hjälpt. Otroligt när man tänker på det vad man varit med om alla dessa år i vården.

Annica
Leg.Sjuksköterska

 

Det bästa med att vara sjuksköterska är alla underbara möten med levande människor, och att få känna att man kan göra skillnad när man utövar sin dagliga gärning. Att lindra någons smärta, eller lugna ett oroligt sinne. Varje arbetsdag känns djupt meningsfull!

Jag valde yrket för att jag ville bli barnmorska. Men vägen blir krokig ibland och man kommer in på nya spår. Idag är jag sedan många år distriktssköterska med förskrivningsrätt, med tjänst på vårdcentral/distriktssköterskemottagning. Älskar jobbet!

Karin
Distriktssköterska

 

 

/ SskWebben.se
red@sskwebben.se 

 

Anestesisjuksköterskor bäst betalda

För den färdigutbildade sjuksköterskan som fullgjort sina 3 års utbildning på universitetsnivå finns möjligheten att specialisera sig inom något av de 15 specialistområden som finns att välja mellan idag. Detta innebär ytterliggare 1 till 2 års studerande på universitetsnivå.

– Ingångslönen för en färdigutbildad sjuksköterska ligger idag mellan 20 000 och 22 000kr lite beroende på vart i landet du befinner dig, säger Andreas Bergström VD på SskWebben.se som gjort undersökningen bland sina medlemmar.

– Bland nätverkets nyutexaminerade (2011) ligger ingångslönen på 21 600 där den högst betalda tjänar 24 100kr och den lägst betalda tjänar 20 000kr. Att tjänster hos kommun och privata arbetsgivare har en tendens att ge bättre betalt för en sjukskötersketjänst än exempelvis Landstinget går också att utläsa ur SskWebbens statistik, säger Andreas Bergström.

Det går ej att se någon större geografisk tendens i siffrorna för ingångslön vilket annars brukar nämnas i sammanhangen. Storstäderna hittas både i toppen och botten samt Skåne som Norrland och det tolkar vi som att det mer är typ av arbetsgivare och efterfrågan på ny personal som styr lönens storlek.

Utan att på något vis värdera specialistutbildningarna mot varandra så är det ändå oroväckande att två av de populäraste utbildningarna ambulanssjuksköterska och barnmorska hamnar i botten av specialistutbildningarna när det kommer till lön. Tillsammans med IVA-sjuksköterska ligger de tre på knappa 1 000kr mer per månad än genomsnittet för sjuksköterska utan specialistutbildning som inom nätverket ligger på 24 403kr.

– Vi på nätverket för Sveriges sjuksköterskor kommer längre fram presentera ett lönestatistikunderlag och detta återkommande som en del i att öka våra medlemmars samt svenska folket och branchens medvetenhet kring löner och dess utveckling. Vi kommer inte själva aktivt gå ut med propaganda eller blanda oss i politiken kring lönerna men däremot stöttar vi fullt ut den eventuella medlemmen som vill kommunicera i ämnet som den kontaktyta och forum för sjuksköterswkor vi skall vara. Facklig som icke facklig, kommunal som landsting, privatanställda eller verksamma sjuksköterskor inom näringslivet. Alla sjuksköterskor är välkomna till nätverket och alla kan räkna med vårt stöd och hjälp med just sin hjärtefråga, säger Andreas.

Med denna artikel och de många fler vi kommer skriva framöver hoppas vi kunna belysa fakta för att stimulera till eftertanke och diskussion. Om en lön är för låg är svårt för oss att avgöra det vet bara löntagaren och sjuksköterskan själv eller kan få uppfattning om genom att jämföra med andra inom samma yrke eller helt andra yrken.

Däremot kan man konstatera att vi skall vara glada åt de fantastiska sjuksköterskor som trotts dålig löneutveckling väljer att dels ta tjänstledigt utan lön och sen ta ytterliggare 1-2 års studieskuld för att till slut tjäna tusen kronor extra i månaden. Synd bara att vi utnyttjar dessa människors kärlek till sitt yrke och deras driftiga karriärtänk.

Mer statistik och artiklar där vi får träffa alla Sveriges underbara sjuksköterskor och ta del av deras yrkesvardag kommer framöver. Källa: SskWebben.se och VHS (Verket för högskoleservice)

/ Redaktionen SskWebben.se
red@sskwebben.se

Sjuksköterskejobb till våra medlemmar sjuksköterskorna

Vi vill tillsammans med våra medlemmar och sjuksköterskor uppmana er arbetsgivare att höra av er till oss för att hitta ett samarbete kring platsannonsering. Via SskWebben når ni ut med era platsannonser till en hundra procentig målgrupp på ett icke aggressivt sätt och bidrar samtidigt till en mycket god sak nämligen utvecklingen av vårt populära nätverk.

På SskWebben har vi en målsättning att tillgodose samtliga våra medlemmars behov. En stor del i detta är att öka sjuksköterskornas yrkesmedvetenhet och karriärmöjligheter. Via platsannonser bistår vi sjuksköterskorna med information som självklart gynnar den arbetssökande, men samtidigt ökar man även yrkesmedveteheten hos den sjuksköterska som inte aktivt söker jobb just nu genom att man uppvisar ett behov inom yrkeskategorin. I nätverket får ni också chansen att anställa en sjuksköterska som idag inte alls funderar på att byta jobb men kanske ändrar uppfattning efter att sett er platsannons.

Bli en del i detta nätverk och våra sjuksköterskors framtid samtidigt som ni marknadsför ert bolag och platsannonser mot 100% rätt målgrupp. Lägg upp era platsannonser i ett media för sjuksköterskor istället för ett media för platsannonser!

Vänliga hälsningar
Andreas Bader (fd Bergtröm)
VD, SskWebben.se
andreas@sskwebben.se
070- 777 46 60