Verksamhetsplanering…..är till för vem då?

Fick för ca 2 veckor sedan ett mail från min chef att nu var den nya verksamhetsplaneringen klar. Vi medarbetare ombads kolla igenom och komma med synpunkter på innehållet. Detta mina vänner kallas att vara delaktig i planeringen!!!!

Efter 7 år som förtroendevald börjar jag bli ganska less på att ALDRIG någonsin ha fått vara med i processen. Jag har försökt att tala om för mina chefer att det behöver ju nödvändigtvis inte vara jag  och kommunals representant som är med  utan att medarbetarna även kan representeras av andra om det nu är så att de är trötta på oss menar jag.. Jag vet inte om jag är otydlig eller om ledningen är trög men inget händer. Så i måndags när vi skulle ha samverkan och information om verksamhetsplanen skulle ges så kände jag bara att jag måste dra detta till sin spets.

Utkastet på den nya verksamhetsplanen med förändringarna skickades till mig på fredags eftermiddagen efter att jag gått hem så jag hade inte hunnit titta igenom dokumentet innan. Därför beslöt jag mig för att jag ville att mina medlemmar skulle få ta del av denna innan den kan klubbas igenom. Resultatet av detta blev en något  irriterad chef. Han menade på att han minsan inte fick vara med när landstingsledningen gjorde sin verksamhetsplanering. Jag sa då till honom att jag inte var bekant med deras regelverk men att i MBL (medbestämmandelagen) står det att medarbetarna ska vara delaktiga i processen kring verksamhetsplaneringen och att vi vill vara det. Sedan följde en diskussion för att om möjligt definiera delaktig och jag måste säga att det är fantastiskt hur olika man kan tolka ett så för mig självklart ord/begrepp. Åhhh vad trött man blir! Att inte våra chefer fattar att det är mycket lättare för dem att få sin vilja igenom om de gör på rätt sätt. Kan ni inte berätta hur det funkar eller inte funkar hos er?

Ha de gott alla!

 

Sjuksköterska? Glöm inte bort att registrera dig och bli medlem i Sveriges nätverk av sjuksköterskor. Samtliga bloggare plus tusentals andra sjuksköterskor är medlem och kan ta del av vårt egna forum med över 2 000 inlägg, grupper och ännu mer bloggar samtliga skrivna av sjuksköterskor. Du blir medlem via startsidan eller på www.sskwebben.se. Vi ses inne i vår kvalitetssäkrade och stängda del, bara för sjuksköterskor.