Svar på vanliga frågor om medlemskap och SskWebben generellt.

Här har vi samlat svaren till de vanligast förekommande frågorna vi får via info@sskwebben.se. Har du någon fråga utöver de du finner svar på här så maila oss så får du svar inom kort.

F: Kostar det verkligen ingenting att vara medlem? Är det helt gratis?
S: Det är absolut 100% kostnadsfritt att vara medlem i nätverket och kommer alltid vara så.

F: Är alla medlemmar sjuksköterskor?
S: Alla medlemmar är sjuksköterskor med giltig legitimation, samtliga som arbetar på SskWebben utom dess VD och grundare är sjuksköterskor och allt innehåll är skapat av sjuksköterskor.

F: När grundades SskWebben och av vem?
S: Nätverket öppnades för sjuksköterskor 01 augusti 2011. Grundare tillika VD för bolaget är Andreas Bader med ett förflutet från bl.a. Hitta.se, Familjeliv.se och MedUniverse.se. Den 01 december 2011 fanns det redan mer än 1 500 sjuksköterskor i nätverket.

F: Står ett läkemedelsbolag eller fackförbund bakom detta bolag? Vem äger bolaget?
S: SskWebben är ett privatägt, oberoende och opolitiskt bolag. Nätverket finansieras av arbetsgivare och utbildningsinstanser via platsannonser och annat utbud av intresse för sjuksköterskor. Bolaget ägs av Tagcloud Mediagroup AB som även driver vårdtidningen Ronden.se bl.a.

F: Varför måste jag ange personnummer vid registrering?
S: Vi behöver ert personnummer för att Socialstyrelsen skall kunna verifiera er legitimation. Det är endast Du, vår administration och Socialstyrelsen som ser ert personnummer. Inga andra medlemmar, företag eller personer ser eller får tillgång till ert personnummer.

F: Jag tycker det känns obehagligt att lämna ut mitt personnummer.
S: Personnummer är en offentlig handling som i fel händer inte kan orsaka dig någon skada. Om du inte fyller i, glömmer fylla i eller struntar i att fylla i personnummer kan vi välja mellan att radera ert medlemskap eller själva leta upp ert personnummer åt Socialstyrelsen. Detta både tar tid samt blir kostsamt för oss. Om ni känner obehag av att lämna ut personnummer kan ni maila oss fullständigt namn födelseår och ort istället så löser vi detta. Om obehag kan ni även ta bort ert personnummer via er profil efter legitimation har verifierats.

F: Varför frågar ni om lön? Måste jag ange detta? Vem ser min lön?
S: Vi samlar på oss lönestatistik till en framtida databas över löner efter erfarenhet, arbetsort och ålder osv. Er lön sparas ej ihop med ert namn. Det är frivilligt att ange lön och absolut inget måste. Ingen förutom Du ser din lön och det gör du via din profil. Även lönen går att ändra, lägga till eller ta bort vid valfritt tillfälle.

F: Kan jag som student vara medlem i SskWebben.se?
S: Studenter är välkomna. Maila namn, personnummer och utbildningsinstans till student@sskwebben.se och registrera er efter det. Har du tillgång till studieintyg från CSN eller från din skola ladoc så kan du gärna bifoga det som .pdf. Välkommen!

F: Får man en present om man får/ tar ett jobb via SskWebben.se?
S: Ja! Får du en tjänst som utannonserats i vårt platsannonstorg och mailar jobb@sskwebben.se om detta så skickar vi efter varifiering en present bestående av allt ifrån en klocka till en iPad beroende på avtal med arbetsgivare eller typ av tjänst. Man måste dock ha börjat jobba aktivt på den nya tjänsten samt vara medlem på SskWebben för att erhålla en present.

F: Kommer det mycket mail från SskWebben och dess partners? Får andra bolag min mailadress?
S: Max 1 mail per månad i snitt. Vi kommer snart börja med ett månadsmail på medlemmarnas begäran där vi plockar ut de populäraste trådarna, grupperna och bloggarna. Dock! Du kan få mail från nätverket om och när någon skrivit i din profil, svarat på din diskussion osv men dessa går att stänga av via inställningar i din profil.

F: Kommer ni inte ha fysiska träffar snart?
S: Under 2013 är målsättningen att börja med After work, seminarier, utbildningar och andra typer av evenemang. Allt är dock en ekonomisk fråga som styrs av antalet medlemmar i nätverket kan man säga, så bidra med ditt medlemskap så ses vi snart även fysiskt.

Maila oss om du har en fråga på info@sskwebben.se

[button value="Bli medlem/ Logga in" url="http://sskwebben.com" color="green"]

 

 

tillbaka

Skriv din kommentar